Viikko Tahkoon

Melkoisessa hulapalossa on mennyt viimeiset kaksi viikkoa. Työ on pitänyt kiireisenä ja vapaa-ajan puuhastelut ovat laittaneet ajan kiitämään. Laajavuoren marakisa oli ja meni ja yht’äkkiä oltiinkin jo Juhannuksen paloissa.

Väkisin hiipii mieleen, olisiko voinut kuluneen 8 kuukauden aikana tehdä joitain harjoittelun osa-alueita enemmän tai paremmin. Vaikkapa matalasykkeistä pitkää lenkkiä? Muuta kuin pyöräilyä ja punttia? Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, että työ on tehty ja kohta mitataan työn tulokset.

Laajavuoren kisalauantain jälkeen pidin reilun ajotauon eikä muutakaan liikuntaa juurikaan ollut ohjelmassa. Vasta seuraavana torstaina ajoin kiihtyvävauhtisen parin tunnin lenkin ja kylläpä ajo maistui. Olisipa samat koivet olleet Laajavuoren kisassa.

Juhannus on pyhitetty täysin lasten-lasten kanssa touhuiluun ja mökkeilyyn hyvän ruoan merkeissä. Sunnuntaina ajan vielä yhden 4-5 tunnin vaihteleva vauhtisen maastolenkin. Viimeinen viikko tulee olemaan todella kevyt sisältäen vain pari työmatkaa ja yhden pitemmän aamulenkin. Tunnit jäävät alle 5 tunnin ja nekin ovat PK1 nautiskelua. Alkuviikosta on ohjelmassa hieman pitempikestoista lihashuoltoa (foam-roll rullailua ja venyttelyä jota teen joka viikko lyhempinä annoksina). Tiistai – torstai päivinä lisään hieman hitaita hiilareita ruokavalioon enkä aio tankata sen kummemmin koko viikon aikana. Uskon, että normaali hiilihydraattipainotteinen ruoka täyttää kehon energiavarasto täyteen lauantaita varten.

Murtunut kylki on parantumaan päin eikä tule estämään täyspitkälle osallistumista. Muutenkin olo on erinomainen ja olisin aivan valmis lähtöviivalle vaikka samantien. Mutta viikko pitää vielä kärvistellä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: