Tahko 240 projekti päättyy

Kaikki päättyy aikanaan, kuten sanotaan. Niin myös tämä projektini sekä projektiin liittyvä blogini, jonka kirjoittaminen on asettanut minut sivustakatsojan rooliin jolloin tekemisiään on päässyt arvioimaan hieman eri vinkkelistä. Tavoite saavutettiin hieman kompastellen ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Blogiani on myös luettu melkoisesti (yli 7000 näyttökertaa) ja jotkut ovat saaneet siitä uutta pontta harjoitteluunsa sekä  kipinän osallistua Tahko MTB tapahtumaan. Onpa eräs blogini innoittamana osallistunut Tahko – ensikertalaisena suoraan 240 km matkalle ja ajanut maaliin saakka! Huikeaa!

Ennen loppulausetta lyhyt kiteytys viimeisestä harjoitteluvuodesta sekä dataa itse kisasta.

Harjoittelumäärät

Harjoittelumäärät olisivat saaneet olla hieman suuremmat nimenomaan PK harjoittelun osalta. Tehoharjoittelua tein läpi koko harjoittelukauden määrien lisääntyessä kohti kesäkuuta. Kuntosaliharjoittelu oli yksinomaan maksimivoimaharjoituksia. Pitkiä sarjoja ei tehty lainkaan lukuunottamatta keskivartaloa ja käsiä, joille tehtiin todella pitkiä keveitä toistoja. Kehon viestejä kuuntelin erityisen herkällä korvalla ja suhteutin harjoitukset sen mukaisesti. Kun oli hyvä päivä, silloin reviteltiin. Väsyneenä en harjoitellut.

Harjoittelutunteja on kertynyt viimeisen vuoden aikana noin 620 josta pyöräilytunteja 527 tuntia. Loput kävelyä, uintia, kuntosaliharjoittelua, hiihtoa, hölkkäämistä. Viimeisen parin viikon ajan haittasi Laajavuoren maratonkisan tutustumislenkillä murtamani kylki. Se esti mm. kuntosaliharjoitukset.

Vuoden harjoittelut Tahkosta Tahkoon.

Vuoden harjoittelut Tahkosta Tahkoon.

Kalusto

Minulla on vain yksi pyörä jolla ajan kaikki ajot: GT 29er Sensor täysjousto. Renkaina käytän Maxxis Aspen 2.1. Hyvät yleisrenkaat jotka pitävät riittävästi märällä juurakolla (pienellä paineella) ja rullaavat hyvin maantielenkeillä ( 3 barin paineilla). Ne myös kestävät rajua ajotyyliäni eivätkä renkaiden kyljet ole vielä toistaiseksi hajonneet endurotyyppisessä ajossa tai Tahkon kivikoissa.

Kisan dataa

Tästä kisan Garmin “nauhoitus“.

Kisadata purettuna

Eka kierros tuli luukutettua, mutta kun hyvältä tuntui niin silloin mennään. Peruskuntoni on niin hyvällä tasolla, että meno ei lopu jos on energiapitoista juomaa tai syötävää tarjolla. Siksi uskalsin ajaa reippaasti ylikovaa alkumatkan. En usko, että loppuaikani olisi ollut sen parempi vaikka olisin ajanut ensimmäisen kierroksen hiljemmin. Luotin kuntooni ja maaliinpääsyyn ellei tekniikka tai muu laita kapuloita pinnoihin.

Kisasykkeiden analyysi.

Kisasykkeiden analyysi.

Kisan jälkeiset päivät

Sunnuntai oli energinen ja olo oli ihan hyvä. Ajoin kevyen palauttavan lenkin ja ajaminen oli mukavaa.

Maanantaina ja tiistaina lihaksia alkoi jomottamaan ja portaita kävellessä tiesi ajaneensa hieman pitemmän lenkin :). Tiistaina väsytti, mutta kaiken kaikkiaan ei lainkaan sellaista lamautumista kuin edellisen vuoden 180 km kisan jälkeen. Ylipitkät harjoitukset talven ja kevään ajalta lienevät syynä helppoihin päiviin kisan jälkeen, näin arvelen.

Muutama video Tahko tapahtumasta

Videoklippi maaliin tulostani puolisoni kuvaamana:

 http://youtu.be/VY3wBde9hvU

Videotaltiointi siitä, millaista maastoa Tahko MTB reitti tarjoaa (kiitos Marko Gronbarj):

http://youtu.be/bGcegyF-6ME

Päätössanat ja kiitokset

Projekti on kannattanut, opettanut ja tuonut uusia ulottuvuuksia harjoitteluuni. Haikein mielin sen päätän. Toivottavasti tämä blogini tarjoaa ajateltavaa ja innostusta monille maastopyöräilyn harrastajille.

Kiitokset lukijoille ja niille, jotka olette antaneet aikaanne kommettienne muodossa. Kiitokset erityisesti Hytösen Jannelle, joka on harjoitellut tiiviisti kanssasi läpi vuoden. Jannen kanssa harjoittelu onneksi jatkuu vaikka projekti loppuu. Kiitos myös upeille naapureilleni, Evelle ja Anssille, Samille ja Kirsille lenkkiseurastanne ja tsemppaamisesta. Valmennuksellisesta avusta iso kiitos Hakasalon Artolle, JYPS pyörävalmentajallemme. Kiittää pitää myös kaikkia niitä JYPSiläisiä, jotka olette tsempanneet ikämiestä esimerkillisellä tavalla!

Kiitokset vielä Kekolan Kaisalle ja Harrille, Kivirinnan Tarjalle ja Jukalle. Teidän kanssanne on kivaa harrastaa ja kilpailla kuten myös monien muidenkin kanssa!!

Kiitos Tahko MTB järjestäjille ja Virve Nevalaiselle blogini huomioimisesta.

Kaikkein suurin kiitos kuuluu omalle puolisolleni, joka mahdollisti tavoitteellisen harjoittelun ja tavoitteen saavuttamisen. Yhteistä aikaakin meille jäi mukavasti kun sovittiin pelisäännöt.

Toivotan hyvää tulevaisuutta kaikille liikkujille ja erityisesti maastopyöräilyä harrastaville. Take Care!!!

 TahkoProjektiLopetuskuva

 

 

 

 

 

2 responses

  1. Kiitos ja anteeksi…
    Kiitos siitä, että olen saanut seurata projektiasi.
    Anteeksi siitä, että sain sinut pitämään tätä blokia.

    Utta projektia / blogia odotellessa, ehkä sinne Norjan suuntaan…..

    1. 🙂 Kiitos Veli, että ehdotit blogin pitämistä. On sillä melkoinen merkitys lisäämään harjoittelumotivaatiota. Toistaiseksi ei ole projekteja tiedossa, mutta kyllä monenlaista ideaa on tarjolla. Kuten juuri nuo pitkät matkat.. Mutta nähdään Syötteellä, jonne Ripsun toivomuksesta lähden :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: