3 viikkoa Tahkoon

Taas on viikko jäänyt historiaan. Kolme jäljellä Tahkoa lähestyttäessä, toivottavasti ei elämässä :).

Treenit ovat hieman muuttuneet: kävely ja hölkkälenkit ovat osittain korvautuneet vesijuoksulla. Viikkotunnit (12 – 15 tuntia) ovat sisältäneet kevyttä ajoa ja hieman “räppäilyä”. Siis aika säästeliäästi on menty.

Viikonloppuna ajettiin pitkä maastolenkki seuran mökille jossa vietettiin kesäkauden avajaisia ja uusien jäsenten iltaa. Jäsenmäärä on lisääntynyt JYPS:ssä melkoisesti parin viime vuoden aikana ja alamme olemaan “suurseura”. Lenkkimme oli 70 km jota ajettiin n. 13 km/h. Reitti oli teknistä ja mäkistä, joltain osin aivan työnnettävää pätkää hakkuualueiden vuoksi. Peurungassa pidettin 4 tunnin ajon jälkeen tankkaustauko jonka jälkeen ajettiin vielä CC Picaron toukokuussa järjestämän 4Satanen – maastokisan reitti jossa nousut ovat todella raskaita ja vastaavasti alamäet vauhdikkaita. Lenkillä oli mukanani 9 kuskia ja niillä joilla oli liian vähän energiapitoista syötävää ja juotavaa mukana, alkoivat olla aika tyhjiä 5 tunnin ajon jälkeen. Kelikin oli melko kuuma ja nestettä kului eikä juominen ollut riittävää kaikkien osalta.

Omalla kohdallani alkavat ravintoseikat olla melkoisen hyvin hanskassa ja päänupissa. Keho ei yksinkertaisesti kuljeta eteenpäin ellei energiaa ole riittävästi tarjolla. Liian monet ajavat harkat ja porukkalenkit kuin autolla jossa on polttoaineen saantia kuristettu ja tankissa ainetta liian vähän. Onneksi olen oppinut nauttimaan lenkeistäni mukanani reilusti ravintoa. Näin myös em. lauantain pitkällä maastolenkilläkin. Juomassa oli hiilareita yli 100 g litrassa, lisäksi nautin 51 g geelejä yhden per tunti. Ja energiaa oli jäljellä lenkin jälkeen todella hyvin. Oli fiilikset aivan kuin olisi tullut parin tunnin kevyeltä lenkiltä.

Mainitsin aiemmin vesijuoksun. Asun nykyään järven rannalla ja 20 asteinen vesi suo oivan elementin kuntoilla. Puoliso on myös innostunut vesijuoksemaan ja yhteinen liikuntaharrastus tukee hyvin Tahko tavoitettani. Vesijuoksu on yllävän raskasta ja vaikuttaa myös hierovasti lihaksistoon.

Tulevana viikoloppuna ajetaan Laajavuori XCM kisa. Reitti on tänä vuonna reilusti raskaampi johtuen hevosharrastajille kunnostetun reittiosan pehmeästä hiekasta (muutama kilometri). Toinen merkittävä uudistus on reitin kiipeäminen Laajavuoren päälle ja sieltä edelleen alas hieman Tahkon loppulaskun tyyppisesti. Mikäli tämän hetkiset sääennusteet toteutuvat ja saadaan kostea viikonloppu, tuo mutaiset ja liukkaat pätkät lisäsuolan ja raskauden reitille. Siinä punnitaan kolmen kierroksen kuskeilta järkeä ajaa maltilla pari ekaa kierrosta.

Millähän ensi lauantain kisassa saadaan kramppiherkkä Purojärvi rauhoittamaan menoa ja pääsemään maaliin ilman kouristeluja. Siinäpä haastetta kerrakseen.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: